Nieuws

Hanneke Hermans stelt zich voor!

Vorige maand gaf Pieter Lammers het woord aan Hanneke Hermans. Benieuwd wie Hanneke is en waar je haar voor wakker kunt maken? Lees dan verder!

Wie is Hanneke Hermans?
Ik ben Hanneke Hermans, 41 jaar oud en geboren te Beek en Donk. Inmiddels alweer 15 jaar woonachtig in Brandevoort. Onlangs hebben we een nieuw huis gebouwd aan de rand van Brandevoort, aan de Abendonk. Op deze fijne plek woon ik samen met mijn mannenhuishouden bestaande uit man Bram en zoons Mick (10) en Boaz (7).
In het dagelijks leven werk ik in het basisonderwijs als locatieleider van een internationale afdeling in Eindhoven. Een leuke en zeer afwisselende baan.
In mijn vrije tijd kook ik graag, maak ik vakantieplannen, probeer ik creatief te zijn, ga graag uit eten, spreek ik veel af met vrienden, ga ik met de jongens op pad en sla af en toe een balletje. Dat af en toe is momenteel wegens een vervelende rugblessure meer af dan toe... Toch ben ik wekelijks te vinden bij TV Carolus vanwege de tennisles van mijn jongste zoon Boaz.
Wat wilde je vroeger graag worden?
Als jong meisje wilde ik altijd chirurg worden...  Heb nog steeds grote fascinatie voor medische beroepen, maar verder dan het kijken naar medische reality series is het niet gekomen. Tijdens de middelbare school op het Knippenbergcollege koos ik een kunstzinnige vervolgopleiding. Ik heb een jaar creatieve therapie in Nijmegen gestudeerd waar ik ontdekte dat een sociaal beroep goed bij me paste. Vandaar de overstap naar de pabo. Na een aantal leerzame jaren voor de klas heb ik de schoolleidersopleiding afgerond en ben al vele jaren met veel plezier werkzaam als leidinggevende op een grote basisschool in Eindhoven.
Hier hebben we het afgelopen jaar een internationale afdeling opgezet vanwege de grote vraag naar internationaal georiënteerd onderwijs in onze brainport regio.

Wat zou je doen met 1 miljoen?
Daar zou ik denk ik wel raad mee weten. In ieder geval een langgekoesterde wens zou werkelijkheid worden; op wereldreis met het hele gezin voor bv een jaar. In het verleden heb ik al een paar mooie reizen gemaakt maar er is nog zoveel moois te zien en te beleven. Daar zou ik graag alle tijd voor nemen om samen met de inmiddels niet meer hele kleine kinderen deze nieuwe plekken te verkennen. Iets wat we ons nu ten tijde van de Coronacrisis even helemaal niet voor kunnen stellen... Dat we weer kunnen reizen buiten Nederland. Het vakantieplan voor deze zomer om te gaan rondreizen door Scandinavië zal dus ook even de koelkast in gaan vrees ik...
Waar kunnen we jou wakker voor maken?
Deze vraag heeft alles te maken met 1 van mijn grootste hobby's namelijk lekker eten. Met name de Aziatische keuken is favoriet.
Indonesisch eten en Sushi gaan er altijd in, zelfs 's nachts. Daarmee is de vraag wat eet je het liefst ook meteen beantwoord. De tijd nemen om van goed eten te genieten het liefst samen met goed gezelschap is dan ook vaak vast onderdeel van mijn weekend.
Favoriete muziek
Ik heb geen hele uitgesproken muzieksmaak. Eigenlijk vind ik veel muzieksoorten en liedjes mooi. Maar met name van popsongs uit de jaren 80 en 90 komen de goede herinneringen vaak naar boven. Maar het is ook leuk om samen met de kinderen zelf 'muziek' te maken en te luisteren.
Waar ga je graag naartoe op vakantie?
Zoals gezegd reis ik graag. Met het gezin al vele mooie plekjes in Europa bezocht waar Frankrijk, Zuid Spanje en Italië toch wel favoriet zijn.
Met carnaval gaan skiën in Italië inmiddels een jaarlijks ritueel waar we genieten van een sportieve vakantieweek in de buitenlucht.
Nu de kinderen groter worden willen we graag weer een paar mooie bestemmingen buiten Europa gaan verkennen. Met name de voorpret en het zoeken naar ultieme locaties zorgen voor vele mooie internetreisuurtjes thuis op de bank. Ook haal ik graag inspiratie uit reisprogramma's van bijvoorbeeld Floortje Dessing.
Wat vind je leuk aan TV Carolus?
Al sta ik zelf momenteel niet op de baan, ik vind het fijn dat het tennispark in onze eigen wijk ligt. Er wordt veel georganiseerd en met name ook voor de jeugd zijn er vele leuke activiteiten. Even afwachten wanneer de jeugdcompetitie weer kan beginnen. Dan zal ik zeker langs de baan te vinden zijn. En natuurlijk zodra het blessuretechnisch weer kan hoop ik zelf ook weer een balletje te kunnen slaan.
Aan wie zullen we volgende keer de vragen stellen?
Ik geef graag het stokje over aan Didi van Sinten!

« Terug

» Nieuws archief