Nieuws

Dubbelen mag weer vanaf nu!

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt.
Vanaf 11 mei mochten we weer de baan op en we horen veel enthousiaste geluiden. We zien gelukkig dat spelers goed met de richtlijnen omgaan, het online baan reserveren wordt gewoon en we houden 1.5 meter afstand op het park en de baan. Complimenten en dank aan iedereen!
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu (20 mei 18u) mag er ook gedubbeld worden. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen. En dat hopen we van harte voor onze leden en natuurlijk ook voor Maarten en Lia. In de afgelopen tijd is er veelvuldig contact met Maarten, gemeente Helmond en de KNLTB geweest.

De belangrijkste regels en richtlijnen vind je hier en daarnaast vind je informatie op de site van de KNLTB.

Voor iedereen geldt:

 • Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak
 • Spelers zijn alleen welkom op ons park op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben.
 • Wil je komen tennissen dan moet je vanuit huis, via de KNLTB app een baan reserveren, dan weet je zeker dat er een baan beschikbaar is om (45 minuten) te tennissen en voorkomen we dat er te veel mensen op ons park zijn. Lees goed de informatie op de site van de KNLTB, bij 'veelgestelde vragen' vind je een instructie over hoe je vanuit huis een baan kan afhangen. Je nodigt eenvoudig je tennismaatje uit via de app, iedereen kan maximaal 1x per dag een baan reserveren en alleen op de dag zelf. Het e-mail bericht dat vanuit de app wordt gestuurd gaat naar het emailadres wat bij de ledenadministratie bekend is. Mocht je geen mail ontvangen dan kan het zijn dat je mailadres is veranderd en je dit nog niet hebt doorgegeven. Geef de wijziging van je mailadres door via dit formulier.
 • Dubbelen en single is toegestaan
 • Clubhuis is volledig gesloten, het is niet mogelijk toiletten en douches te gebruiken
 • De scoreborden zijn verwijderd omdat deze nu niet mogen worden gebruikt
 • Maximaal 5-10 minuten van te voren aanwezig en direct na de partij het park verlaten (bankjes/terras niet gebruiken)
 • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan, publiek is dus ook niet toegestaan
 • Baan 3 t/m 8 zijn beschikbaar voor vrij tennis, de overige banen zijn beschikbaar wanneer er geen trainingen zijn.
 • Houd je aan de aangegeven looproutes bij aankomst en vertrek (rechts aanhouden)
 • Speel je op baan 1 t/m 5 dan fiets parkeren in de linkerfietsenstalling
 • Speel je op baan 6 t/m 10 dan fiets parkeren in de rechterfietsenstalling
 • Wacht tot tennissers van de baan af zijn maak ruimte en ga dan pas de baan op
 • Neem je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek
 • Wissel van baanhelft met de klok mee
 • Op maandag t/m donderdag gelden de reguliere openingstijden. Op vrijdag t/m zondag kan worden getennist tot het donker wordt omdat het clubhuis gesloten is en er geen gebruik van de baanverlichting kan worden gemaakt

Voor iedereen is het een uitzonderlijke situatie en we proberen het zo goed mogelijk in banen te leiden. Maar mocht het nodig zijn dan kunnen we natuurlijk regels en richtlijnen aanpassen.
Heb je vragen/opmerkingen dan kun je deze ook mailen naar info@tvcarolus.nl

We wensen iedereen heel veel plezier!

« Terug

» Nieuws archief