Nieuws

Didi van Breugel stelt zich voor

Wie is Didi?

Ik ben getrouwd, 40 jaar oud, moeder van 2 kinderen en daarbij hebben we nog onze lieve labrador Lola. Ik ben met veel plezier werkzaam als fysiotherapeut in een groepspraktijk in Someren. Aanvankelijk heb ik me na mijn opleiding gericht op de sportfysiotherapie. Gaandeweg de tijd ben ik gaan zien dat ziek zijn, of ouder worden ook als (top-) sport gezien kan worden. Zo begeleid ik nu veel mensen met neurologische aandoeningen, variërend van een herseninfarct tot MS, of van een dwarslaesie tot complexe ziektebeelden zoals ALS. In mijn ogen heb ik het mooiste beroep ter wereld. Sporten doe ik natuurlijk ook erg. Helaas is dat niet meer bij TV Carolus. Mijn sport bij TV Carolus bestaat nu alleen uit rondjes met de hond lopen om de tennisbaan. En daarnaast help ik mee met De Grote Clubactie en met hand en spandiensten, zoals presentjes kopen voor de jeugd. Onze 2 kinderen Marlin (11 jaar) en Elise (10 jaar) tennissen wel met veel plezier bij de jeugd van TV Carolus. Sporten doe ik bij HUP. Dat kunnen allerlei sporten zijn, of lekker zwemmen in het zwembad. Nu i.v.m. Corona ben ik aan het paardrijden. Dat vind ik ook erg leuk.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren in Mierlo-Hout en op mijn 6e verhuisd naar Aarle-Rixtel. In 2005 heb ik mijn man Maarten leren kennen en hij woonde al in Brandevoort. Hij is er zelfs geboren, in de tijd dat Brandevoort nog bestond uit boerderijen en heel veel weilanden. De keuze was voor mij toen niet heel moeilijk waar ik wilde gaan wonen; in mijn appartementje op de Boerhaavelaan in Helmond, of in Brandevoort. Dus, sinds die tijd woon in met veel plezier in Brandevoort, vlakbij de tennisbanen.

Wat wilde je vroeger graag worden?

Haha, inpakjuffrouw van de kadootjeswinkel. Ik pak nog wel graag kadootjes in en natuurlijk ook uit. Dus mijn hobby om voor de jeugd van Carolus kadootjes te kopen is wellicht terug te voeren naar een langgekoesterde, diepgewortelde wens.

Wat zou je doen met een miljoen?

Ik zou daar een mooi groot feest van geven en de mensen lekker verwennen. En een mooie vakantie moet er dan ook nog wel in zitten, naar een mooi zonnig, tropisch en avontuurlijk oord.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Ik zou me alleen wakker maken als het echt niet anders kan. Tenzij dat het een hele leuke verrassing is. Tja, waarschijnlijk zal dat ook iets met reizen te maken hebben dan. En voor de rest kun je me het beste gewoon lekker met rust laten 's nachts

Wat is je favoriete muziek?

Dat kan werkelijk van alles zijn. Snollebollekes, Klassiek, Metallica, Spaanstalig noem het maar op. Ik ben trouwe luisteraar van de Top 500 of Top 2000. Mijn humeur zal bepalen wat de beste muziek van dat moment is, maar het werkt ook andersom. Muziek bepaalt mede mijn humeur

Wat eet je het liefste?

Ik houd erg van de Griekse keuken en dan het liefst in Griekenland zelf. Het is alleen al een paar jaartjes geleden dat we daar zijn geweest. We hebben nu een caravan. Maar, gelukkig zijn er veel Griekse restaurants in buurt om in gedachten even naar Griekenland weg te dromen.

Waar ga je graag naartoe op vakantie?

Reizen daar houden we wel van. Voordat ik Maarten heb leren kennen heb ik een half jaar in Guatemala gewoond. Daar heb ik Spaans geleerd en vrijwilligerswerk gedaan. Dit was een onvergetelijke ervaring. Daarna heb ik alleen, en later ook met Maarten, nog meerdere rugzakreizen gemaakt. De passie voor reizen is nooit helemaal overgegaan, maar huisje boompje beestje bevalt me ook heel goed. We hebben sinds een jaar of 5 een caravan. Ik vergelijk de caravan ook wel eens met een grote reisrugzak. Alleen in de caravan kunnen meer schoenen en kleren mee. Het gevoel van vrijheid, nieuwe mensen ontmoeten en leuke plekjes ontdekken, daar houd ik wel van. Waar dat de reis dan uitkomt, maakt me niet eens zoveel uit.

Wat vind je leuk bij TV Carolus?

De gezellige sfeer, de vrolijke en aardige mensen, het mooie park etc etc. En ik vind het leuk om mee te helpen om leuke dingen te begeleiden voor de jeugd. Zo'n mooi sportpark, voor ons op loopafstand. Dat vind ik wel bijzonder. Door het voor de jeugd aantrekkelijk te maken om lekker te gaan tennissen, in de les of lekker afspreken met vrienden of vriendinnen, hoop ik dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan een gezonde leefstijl. En boven alles aan veel plezier om lekker buiten een balletje te slaan. Een mooie plek waar mensen elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten! Wie weet ga ik op termijn het tennissen zelf ook weer hervatten.

Aan wie zullen we volgende keer deze vragen stellen?

Ik zou het leuk vinden als m'n oude stapmaatje Maikel Driessen aan het woord komt de volgende keer. Ik ken hem vanuit m’n roots in Aarle Rixtel.

« Terug

» Nieuws archief